I år er campingsæsonen startet lidt senere
Vi var fremme ved den 25. maj før den første campingtur startede i år.
Vi kørte hjemmefra omkring kl. 9:50 for at bevæge os i retning af Bornholm.
Efter en tur over Fyn og Sjælland til Sverige nåede vi frem til færgen i Ystad kl. ca. 15:55. Vi skulle sejle til Rønne kl. 16:30 og være fremme i Rønne kl. 17:50. Færgen var ca. 8 minutter forsinket og vi kom i land i Rønne ved godt 18-tiden og var på Nordskoven Strand Camping ca. kl. 18:15 og fandt en plads, stillede telt op og spiste sen aftensmad og gik trætte i seng ca. kl. 22:30.
Vi kørte ialt 388,1 km denne dag.
Der er mange andre campingpladser på Bornholm - se flere på oversigten hos Sørens Camping
Legepladsen i forgrunden lige ved inkørslen og informationsbygningen - og på arealet bagved, fandt campingmessen sted sidste år. I år måtte Sørens Camping desværre aflyse messen pga. sygdom.
Lørdag (26. maj) var vi en tur i Rønne for at købe lidt ind - ellers nøjedes vi med at gå til stranden og lidt rundt for at se på omgivelserne.
Søndag 27. maj 2018
Borgerforeningen har fået Kulturarvsstyrelsens tilladelse til opsætning af kanonen og en retablering af feltbatteriet. Foreningen låner kanonen af Forsvarsmuseet på Bornholm. Det er en 18 punds kanon i stil med den, batteriet var armeret med i 1806
Denne dag kørte vi en rundtur og startede fra campingpladsen kl. 10:45 med retning mod Hasle. Vi kørte ud til Sorthat Strand, hvorfra vi viser nogle billeder.
Sorthat-Muleby, bydannelse på Vestbornholm mellem Rønne
og Hasle; 561 indb. (2013). Sorthat-Muleby er dannet af de to byer Sorthat og Muleby, begge ved den gamle landevej Rønne-Hasle, men adskilt af Muleby Å. Den fungerer hovedsagelig som satellitby for de to større byer og har især efter
lukningen i 1998 af Hasle Klinker- og Chamottestensfabrik vest for Muleby kun få lokale arbejdspladser.
Mellem de forladte fabriksbygninger og Østersøen ligger Smaragdsøen og Pyritsøen, to vandfyldte, tidligere
lergrave.
Referat: Karl Bencke: Sorthat-Muleby i Den Store Danske, Gyldendal.
-
Klokketårnet ved Nylars Kirke. Klokkehuset er lavet af nyere egebindingsværk.
-
Kirken har ikke altid haft det nuværende udseende. Det høje spidse spåntag blev først bygget i det 16. århundrede. Før den tid fremtrådte kirken med en krenoleret borgmur omkring det tredje stokværk. Kirken er nemlig opført som et fæstningsanlæg. I ufredstider var Bornholm, med sin beliggenhed, overladt til sig selv, og kirken har blandt andet skullet være tilflugtssted mod de gotlandske og vendiske sørøvere, som i kirkens bygningsperiode omkring 1165 gjorde Østersøen usikker.
Læs mere om bl.a. Lundestenen på næste side
Seneste kommentarer