Tur til Als
Augustenborg
Om byen Augustenborg kan man læse bl.a. følgende: Hertugbyen Augustenborg blev grundlagt i 1651 af Hertug Ernst Günther, der giftede sig med sin kusine Auguste af Glücksborg, som han opkaldte byen efter. Siden var Augustenborg hjemsted for seks generationer af hertuger, der alle har sat deres præg på byen. Det nuværende slot blev opført i 1776 og er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Hertugfamilien flygtede i 1848 pga. 1. Slesvigske krig og vendte aldrig tilbage til Augustenborg. I dag udgør byen et enestående kulturmiljø, der er groet op omkring Augustenborg Slot som et ganske specielt mini-bysamfund – ikke landsby, men en lille by af funktioner, handlende og håndværkere knyttet til hoffet.
Men uanset, hvor meget historie der er i byen, blev jeg nødt til at benytte et toilet inde midt i byen et sted og stødte på denne tekst (se billedet) over et af urinalerne.
Egen Kirke
Jeg fortsatte fra Augustenborg til Sebbelev og til Egen, hvor jeg stoppede op for at tage et par billeder af Egen Kirke, som jeg nævner ovenfor er lidt speciel at se på.
Fritstående klokketårn og bevarede kirkestalde
Mange kirker har haft kirkestalde, men Egen Kirke er et af de få steder, hvor de har overlevet frem til i dag.
Dybbøl Mølle
Dybbøl Mølle set fra en lidt anden vinkel. Efter to års restaurering, finansieret af en generøs bevilling fra A.P. Møller-fonden på 5,5 mio. kr., står stuehuset færdigt fra inderst til yderst!
Dybbøl Banke
Det næste billede jeg har valgt at lægge op her er taget over mod bygningen med 1864-udstillingen. Se mere om udstillingen i linket.
Eftermiddag på campingpladsen
Så er jeg hjemme igen til lidt sen frokost efter at have kørt 160 km. Jeg spiste frokost og gik så ud for at tage billeder lidt uden for og på campingpladsen, det første billede tog jeg af campingvognen og et par andre motiver fra pladsen, som kan ses herunder og gik derefter ud gennem hegnet til højre
Pandekagehus og campingpladsen
Der kommer mere på næste side
Denne dag er slut i hvert fald fotomæssigt set.
HighPark Sønderjylland, som de selv beskriver det: Klatrepark ved Genner Hoel Pandekagehus og Camping. 4 baner, noget for alle i skøn natur! Nyd skoven på en helt ny måde oppe under trækronerne med bækken rislende under dig. Tag svævebanen på tværs af slugten, oplev de 20 meter ned og få kildren i maven. Men som nævnt lidt tidligere tror jeg ikke, at jeg ville synes om at tage en tur derind - det er jeg vist for gammel og stivbenet til!
På næste side fortæller jeg om en ny dag i det Sønderjyske.
Tilbage til foregående side
Seneste kommentarer